ГоловнаСвіт

Британія і США евакуювали свій персонал з Ємену

У Ємені тривають бої між прихильниками законної влади і самопроголошеним урядом

Британія і США евакуювали свій персонал з Ємену
архив
Фото: EPA/UPG

Великобританія і США вивели спецпідрозділи з Ємену через серію терактів у цій країні.

Про це повідомляє телеканал Sky News.

"Британські сили спецпризначення виведено з Ємену через ускладнення ситуації з безпекою у цій країні. Підрозділи минулих вихідних відправили авіатранспортом з єменської столиці. Британські сили діяли спільно зі спецназом США, який також виводиться з Ємену", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Тим часом, як зазначає агентство Рейтер, британський уряд наразі не робив офіційних заяв про виведення сил з Ємену.

Минулого місяця Великобританія, США і Франція закрили посольства в Ємені.

Минулої суботи, 21 березня, у Держдепі США заявили про евакуацію персоналу, який залишився, з цієї країни, передає Fox News. У відомстві підкреслили, що США далі стежать за ситуацією в Ємені, а також зазначили, що криза у близькосхідній державі "не має військового вирішення". При цьому у Вашингтоні нагадали, що законну владу в Ємені представляє його президент Абд Раббо Мансур Хаді, і закликали опозицію на чолі з колишнім главою держави Алі Абдаллою Салехом "припинити розпалювання насильства".

Ситуація в Ємені останніми тижнями різко загострилася на тлі політичної кризи. На півдні країни діє угруповання "Аль-Каїда" на Аравійському півострові" (АКАП), в центрі тривають сутички між військами, лояльними до Хаді, який втік зі столиці в Аден, і силами, що підтримують шиїтських бунтівників з руху "Ансар Аллах" (хусити), в тому числі прихильниками Салеха.

У п'ятницю, 20 березня, унаслідок теракту в єменській столиці Сані загинули 137 осіб, ще 357 отримали поранення. Відповідальність за подію взяли на себе бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram