ГоловнаСвіт

Жителі Лондона вигнали лідера британських євроскептиків з пабу

Лондонці виступили проти антиіммігрантської політики Партії незалежності Сполученого Королівства

Жителі Лондона вигнали лідера британських євроскептиків з пабу
Найджел Фараж
Фото: EPA/UPG

Жителі Лондона вигнали лідера Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) Найджела Фаража (Nigel Farage) з пабу.

Як повідомляє ВВС News, інцидент стався, коли політик разом з родиною обідав в одному із закладів у місті Даун (графство Кент).

Незадоволені політикою Фаража увірвалися всередину пабу і змусили політика, а також його дружину і двох дітей 15 і 10 років, покинути заклад. Коли сімейство сідало в машину, протестувальники встрибували на капот. Лідер євроскептиків назвав учасників акції покидьками. "Я сподіваюся, що "демонстранти" пишаються собою. Ці люди - сволота", - заявив він.

В акції брали участь близько 100 осіб, які зображували мігрантів, одностатеві пари, інвалідів і матерів-годувальниць. За словами організатора протесту, таким чином вони хотіли влаштувати політику своєрідне "кабаре різноманіття".

Фараж відомий своїми різкими і часто скандальними виступами проти євроінтеграції. Так, у жовтні минулого року він попросив британців підтримати неофіційний гімн партії, який критикує "нелегальних мігрантів". Також у пісні порушені популярні в Британії теми: податки, пробки, Європейський Союз. Деякі інтернет-користувачі назвали гімн UKIP расистським.

У грудні 2014 року вислів Фаража викликав обурення у матерів-годувальниць. Лідер Партії незалежності заявив, що він особисто нічого не має проти публічного грудного вигодовування, проте матері "могли б робити це сидячи в куточку". "Я знаю, багато людей, особливо представники старшого покоління, бачачи цей процес, почуваються дуже ніяково. Не так уже й складно годувати дитину, не виставляючи це напоказ. Це просто питання здорового глузду", - зазначив він. Пізніше Фараж заявив, що його слова неправильно розтлумачили.

Найджел Фараж раніше оголосив про намір балотуватися в Палату громад від Південного Танета у графстві Кент. За оцінками експертів, у лідера UKIP непогані шанси на перемогу - більшість виборців в окрузі становлять "старші, білі і незадоволені виборці".

Нагадаємо, 7 травня у Великобританії відбудуться парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram