ГоловнаСвіт

Росія внесла до "чорного списку" понад 200 іноземців

У МЗС РФ погрожують заборонити в'їзд до Росії багатьом західним політикам

Росія внесла до "чорного списку" понад 200 іноземців
Фото: rus.ruvr.ru

Понад 200 осіб внесли в "чорні списки "іноземних громадян, яким можуть заборонити в'їзд до Росії.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на джерела, близькі до МЗС РФ.

За даними видання, велика частина іноземців, які потрапили під санкції, - політики, чиновники і антиросійськи налаштовані громадські діячі країн Євросоюзу, частину списку складають також громадяни США.

Як зазначається, список іноземних громадян, яким можуть відмовити у в'їзді в РФ, за чисельністю дзеркально відображає аналогічні "чорні списки" Євросоюзу і країн НАТО.

Перше місце за кількістю таких громадян посідають США - понад 60 осіб.

Серед найвпливовіших фігур у ньому опинилися заступник помічника президента США з національної безпеки Керолайн Аткінсон, помічники президента США Деніел Пфайффер і Бенджамін Роде, лідер фракції більшості в конгресі США Гаррі Рід, спікер палати представників конгресу США Джон Бейнер, голова сенатського комітету з закордонних справ Роберт Менендес, сенатори Джон Маккейн, Деніел Коутс і Мері Лендрю.

Число громадян інших країн, які не зможуть потрапити до Росії, коливається в межах від 10 до 20 осіб. Так, у Канаді під санкції потрапили 13 провідних політиків. Серед них - радник прем'єр-міністра з питань зовнішньої і оборонної політики Крістін Хоган, керівник апарату прем'єр-міністра Вейн Вутерс, заступник керівника апарату прем'єр-міністра Жан-Франсуа Трамбле, спікер палати громад парламенту Ендрю Шир та інші.

Велика частина списків закрита.

Водночас видання з посиланням на неназваного високопоставленого співрозмовника, також вказує, що списки можуть розширити.

"Якщо вони далі демонструватимуть активність у санкціях, то ми задіємо нові "чорні списки", які підготували диппредставництва", - зазначило джерело.

Нагадаємо, 19 березня лідери 28 країн ЄС на саміті у Брюсселі мають ухвалити рішення щодо продовження санкцій, ухвалених рік тому після анексії Криму.

13 березня Рада Євросоюзу продовжила до 15 вересня санкції проти 151 російського чиновника і сепаратистів ДНР і ЛНР та 37 юросіб. Санкції застосовано у зв'язку з діями проти суверенітету України, її територіальної цілісності та незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram