ГоловнаСвіт

У Тунісі затримано трьох бойовиків, котрі влаштували стрілянину в музеї

Згідно з непідтвердженою інформацією, теракт організувало угруповання, пов'язане з "Аль-Каїдою"

У Тунісі затримано трьох бойовиків, котрі влаштували стрілянину в музеї
Музей Бардо в Тунисе
Фото: EPA/UPG

Правоохоронні органи Тунісу затримали трьох бойовиків, які брали участь у нападі на музей Бардо у столиці країни 18 березня.

Про це в ефірі французького телеканалу BFM-TV повідомив голова МЗС Тунісу Тайєб Баккуш.

"Троє злочинців було затримано, четвертий зараз став об'єктом посилених розшуків", - додав він.

Раніше прем'єр-міністр Тунісу Хабіб Ессід (Habib Essid) заявив, що двоє нападників на музей ліквідовані. Імовірно, це громадяни Тунісу Яссин Абід (Yassine Abidi) і Хатем Хахної (Hatem Khachnaoui), інформує агентство AFP.

Згідно з непідтвердженою інформацією, теракт організували бойовики з угруповання "Окба ібн Натан", пов'язаного з "Аль-Каїдою в країнах ісламського Магрибу". Відповідальність за напад наразі ніхто на себе не взяв.

У середу, 18 березня, переодягнені у військову форму бойовики під'їхали до будівлі парламенту Тунісу, відкрили безладний вогонь, після чого увірвалися в розташований поблизу музей, де захопили заручників.

За даними влади, від нападу на музей в Тунісі загинула 21 особа, в тому числі 17 іноземців. Як уточнює агентство Рейтер, серед них - двоє громадян Польщі та четверо італійців, двоє колумбійців, п'ятеро японців, двоє іспанців, австралієць і француз.

Крім того, поранення отримали італійці, поляки, французи, японці, громадяни Тунісу, жителі ПАР і росіяни. Всього - понад 40 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram