ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Мінфіні Росії оцінили падіння ВВП за рік

Міністр фінансів РФ стверджує, що пік негативу в російській економіці пройдено.

У Мінфіні Росії оцінили падіння ВВП за рік
Антон Силуанов
Фото: ru.g20russia.ru

Мінфін Росії оцінює падіння ВВП 2015 року на рівні близько 3%.

Про це під час зустрічі Російського союзу промисловців і підприємців у четвер, 19 березня, розповів голова відомства Антон Силуанов, повідомляє ТАСС.

За словами Силуанова, пік негативу в російській економіці пройдено. "Пік негативу пройдено, і ми бачимо певні моменти стабілізації", - сказав міністр. Крім того, глава відомства розповів, що в Мінфіні очікують 2015 року інфляцію на рівні, що нижчий від запланованих 12,2%, а 2016 року цей показник може знизитися до 6-7%.

За словами міністра, для переходу економіки до зростання необхідне підвищення інвестиційної привабливості. "Скільки триватиме ситуація з економічним спаданням? Ми оцінюємо за роком зниження темпів економічного зростання близько 3%. На наш погляд, єдине можливе джерело відновлення - це інвестиційний попит", - зазначив Силуанов.

Минулого тижня голова Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв також допускав зниження інфляції до "однозначного значення". "Маємо добрі можливості для того, щоб у першому кварталі наступного року інфляція повернулася у сферу однозначних значень, це відповідно до нашого прогнозу", - зазначив Улюкаєв.

Тоді ж прогноз економічного розвитку дав і Банк России. У ньому йшлося про зниження ВВП у 2015 році на 3,5-4%. У 2016 році регулятор спрогнозував зниження ВВП ще на 1-1,6%.

Нагадаємо, напередодні колишній міністр фінансів Росії, голова Комітету громадянських ініціатив Олексій Кудрін закликав владу Росії підвищити податки або пенсійний вік, щоб уникнути подальшого погіршення економічної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram