ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

На святкування анексії Криму в Москві прийшло 110 тис. осіб

Путін заявив, що санкції проти Росії "не відрізняються особливою винахідливістю"

Понад 110 тис. осіб нарахували на річниці анексії Криму Росією, яка триває у центрі Москви.

Фото: tvrain.ru

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу столичної поліції.

Святковий мітинг-концерт "Ми разом" триває на Василівському узвозі в Москві. У заході, відкритому для всіх охочих, беруть участь відомі російські артисти і кримські "політики".

Фото: twitter.com/alexeniy

Деякі ЗМІ анонсували приїзд на мітинг президента Росії Володимира Путіна.

Оновлено: За даними "Дождя", російський лідер уже приїхав на мітинг, де виступає з промовою.

"Ми завжди думали, що росіяни й українці - це один народ, я так думаю і зараз", - заявив президент.

До Володимира Путіна на мітингу-концерті на Красній площі в Москві виступили представники парламентських партій, зірки шоу-бізнесу та громадські діячі. Серед тих, хто виступав на сцені, були Григорій Лепс, Олександр Маршал, Трохим, Лариса Доліна, група "Любе" та інші. Раніше Путін привітав росіян із вторгненням в Україну та річницею анексії Криму Росією, інформує ТАСС.

На нараді з розвитку Криму глава держави зазначив, що вона триває в "особливий, знаменний день". "Хотів би ще раз привітати і кримчан, і всіх громадян нашої країни з цією подією (анексія Криму) і, звичайно, подякувати тим, хто проживає в Криму, Севастополі, за витримку, за мужність, які вони проявили рік тому", - зазначив Путін.

Крім того, Путін заявив, що нинішні санкції щодо Росії через Крим завдають деякий збиток в роботі, хоча не є фатальними. "Вже тоді (рік тому) ми розуміли, що попереду величезна, масштабна робота і нам разом, усією країною треба буде братися за розвиток Криму, за питання, які 10-літтями залишалися без належної уваги, що належить вирішувати величезний комплекс завдань з підвищення рівня життя людей, підйому економіки, соціальної сфери", - сказав глава держави.

Путін визнав, що "було очевидно, що ми зіткнемося не тільки з об'єктивними труднощами перехідного періоду, але й зі спробами зовнішнього протидії". "Так і вийшло - ціла низка західних країн ввели так звані санкції, обмеження як проти Криму, так і Росії в цілому. Треба сказати, що й сусіди наші не відрізняються особливою винахідливістю - то воду відключать, то ще якісь проблеми створять", - зазначив президент РФ.

Тим часом, в Росії триває погіршення економічної ситуації і, за словами міністра фінансів РФ Антона Сілуанова, економіка Росії втратила від санкцій і падіння ціни на нафту $200 млрд.

Також одіозний російський лідер зазначив, що Крим має стати самодостатнім регіоном, який динамічно розвивається. "Наша мета - зробити Крим і Севастополь самодостатніми, суб'єктами Російської Федерації, що динамічно розвиваються", - сказав він. При цьому Путін зазначив, що "і Криму, і Севастополю необхідний якісний крок у зміцненні власної економічної бази".

Нагадаємо, 15 березня в Росії показали 2,5-годинний документальний фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" Андрія Кондрашова. У фільмі Путін, зокрема, розповідає про операцію із захоплення півострова.

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив долучити цей документальний фільм до позову України проти Росії і направити в Гаазький трибунал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram