ГоловнаСвіт

У Москві закриється сепаратистський прес-центр "Новоросія"

Патронуванням сепаратистського прес-центру займалися люди, близькі до кола Путіна

У Москві закриється сепаратистський прес-центр "Новоросія"
Сепаратисты с флагом "Новороссии" (архив)
Фото: novorossiya.name

У Москві закриється прес-центр "Новоросія" - "офіційний інформаційний орган" самопроголошених ДНР і ЛНР.

Центр призупиняє свою діяльність у зв'язку з "реорганізацією роботи", пише "Газета.Ru".

У прес-релізі, який опинився у розпорядженні видання, йдеться, що прес-центр створювався в період, коли "через репресії української влади щодо журналістів, а також через війну, що почалася на південному сході України, на Донбасі була фактично припинено роботу засобів масової інформації". Зараз же, згідно з документом, ситуація змінилася.

"Москва хотіла стандартизувати інформацію з республіки, надавати об'єктивну інформацію без фейків. Ми працювали за рахунок своїх ексклюзивів. На момент появи агентства "Південний схід" (первинна назва "Новоросії" - ред.) з ДНР і ЛНР надходило багато неперевіреної інформації, було безліч анонімних блогів і ресурсів, що поширюють фейки", - розповіло "Газета.Ru" джерело у прес-центрі.

Тепер же "Новоросія" зведе до мінімуму розсилки і оновлення новинних стрічок. Функціонуватиме тільки авторський блог "Війна і мир", в ньому публікуються інтерв'ю з проросійськими бойовиками. Згідно з прес-релізом, у ДНР і ЛНР вже почали функціонувати "офіційні" інформаційні агентства та місцеві ЗМІ.

Прес-центр "Новоросія" почав працювати у квітні 2014 року, його патронуванням, за даними "Газета.Ru", займався голова Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, близький до помічника президента Росії Владислава Суркова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram