ГоловнаСвіт

У Тунісі бойовики розстріляли 17 туристів (оновлено)

На музей, ймовірно, напали бойовики ІДІЛ

У Тунісі бойовики розстріляли 17 туристів (оновлено)
Тунисская полиция у здания Национального музея Алаун
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 19 чоловік, включаючи 17 іноземних туристів, загинули в результаті нападу на музей в столиці Тунісу.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" з посиланням на прем'єр-міністра країни Хабіба Ессіда.

Серед убитих - громадяни Німеччини, Іспанії, Італії та Польщі. Поранення отримали 22 людини.

Двоє бойовиків відкрили вогонь по туристах, що виходили з автобусів біля розташованого поряд з парламентом музею Бардо, після чого захопили заручників усередині будівлі. Всіх заручників було звільнено в ході операції служб безпеки, повідомила раніше влада Тунісу. Нападників убито.

Напад на такий об'єкт є великим ударом для північноафриканської країни, яка є багато в чому залежною від туризму й уникала серйозних атак бойовиків з моменту революції, що повалила на початку 2011 року автократичного лідера, президента Зін ель-Абідіна Бен Алі, і стала початком так званої "арабської весни".

Поліція поки що не повідомляла, хто влаштував напад, однак після революції в країні з'явилося кілька ісламістських угруповань, а воювати в Ірак і Сирію, за оцінками уряду, виїхали близько 3000 тунісців.

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні звинуватила в атаці "Ісламську державу" - екстремістську організацію, бойовики якої знищують пам'ятки старовини в Іраку, називаючи їх "помилковими ідолами".

Востаннє настільки жорстокий напад на іноземців в Тунісі стався в 2002 році, коли влаштований "Аль-Каїдою" вибух поряд із синагогою на туристичному острові Джерба забрав 21 життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram