ГоловнаСвіт

МВС Латвії розробило буклет про дії в разі війни

Латвійців готують до можливого вторгнення іноземних військ

МВС Латвії розробило буклет про дії в разі війни
Фото: id77.livejournal.com

Міністерство внутрішніх справ Латвії розробило буклет, що містить інформація про те, як потрібно діяти в разі війни.

Про це пише Delfi.

У рекомендаціях МВС йдеться про систему оповіщення населення, евакуації, про те, як поводитися в зоні військових дій, а також як підготувати житло або запаси.

З буклету випливає, що жителі за першої нагоди повинні разом з родиною покинути небезпечну зону. Якщо для цього немає можливості, потрібно зібрати торбу з найнеобхіднішими речами: гроші, документи, банківська картка, резервний мобільний телефон, портативний радіоприймач, ніж, сокира, запальничка, ліки, харчування й інші предмети першої необхідності.

Латвія повідомила про перехоплення групи російських літаків

У зоні військових дій людям рекомендовано поводитися спокійно, не конфліктувати з озброєними людьми і виконувати їхні вимоги. У разі перестрілки потрібно шукати укриття в підвальних приміщеннях або ярах.

Жителі також повинні сповіщати правоохоронні органи про будь-яких підозрілих осіб, які погано орієнтуються на місцевості, і про тих, хто десантувався з повітря чи моря.

Брошуру з таким змістом готує Державна пожежно-рятувальна служба, але в ній, на відміну від буклету МВС, не йдеться про війну чи збройний конфлікт.

Зазначимо, що буклет випущено на тлі побоювань, що після вторгнення в Україну Росія спробує розширити сферу своєї військової діяльності.

Нагадаємо, в січні Литва випустила "посібник для виживання" на випадок російського вторгнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram