ГоловнаСвіт

Латвія повідомила про перехоплення групи російських літаків

ВПС РФ продовжують порушувати повітряний простір Прибалтики.

Латвія повідомила про перехоплення групи російських літаків
Су-27 (архив)

Винищувачі ВПС Італії та Іспанії, що несуть службу в Прибалтиці в складі Балтійського повітряного патруля, піднялися 17 березня на перехоплення групи російських літаків над Балтійським морем.

Про це повідомляє мікроблог латвійської армії у Twitter.

Згідно з повідомленням, іспанські та італійські винищувачі типу Typhoon піднялися за тривогою на перехоплення та супроводження групи російських літаків, виявлених над Балтійським морем. Згідно із заявою латвійських військових, до групи входили три транспортні літаки (два Ан-26 і один Ан-12), супроводжувані четвіркою винищувачів Су-27.

Чотири іспанські і чотири італійські винищувачі Eurofighter Typhoon з 1 січня 2015 року розміщені на литовському аеродромі Шауляй у рамках завдань Балтійського повітряного патруля.

Балтійський повітряний патруль - створена навесні 2004 року система чергування ВПС країн НАТО над територією Прибалтики. Через відсутність в Естонії, Латвії та Литви придатних до несення такої служби бойових літаків прикриття повітряних рубежів цих країн здійснюють чергові винищувачі країн НАТО, їх відправляють туди на ротаційних засадах.

Нагадаємо, 9 лютого латвійська армія також повідомляла про перехоплення російського літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram