ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

За фактом катастрофи літака глави Total у Москві порушили нову кримінальну справу

У загибелі глави нефтегазовго концерну вирішили звинуватити керівника Московського центру управління авіарухом

За фактом катастрофи літака глави Total у Москві порушили нову кримінальну справу
архив
Фото: rian.ru

За фактом аварії літака Falcon-50 глави французького концерну Total в аеропорту Внуково порушено окрему кримінальну справу стосовно керівника Московського центру управління авіаційним рухом Володимира Ужакова.

Про це повідомляє LifeNews з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Ужакову інкримінують статтю 263 КК РФ ("Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох або більше осіб"). За даними слідства, він причетний до збою в роботі локаторів, через який сталася катастрофа.

Своєї провини Володимир Ужаков не визнає.

"Між мною і локатором, якщо про нього йдеться, ланцюжок із понад 50 співробітників. Тобто у мене є заступник з технічної частини, далі є начальник внуковського центру і начальник об'єкта. Ось десь на рівні начальника об'єкта - він щось може сказати. Я не бачу тут складу злочину, який мені інкримінують", - заявив Ужаков.

Раніше один із головних обвинувачуваних у справі про катастрофу в аеропорту Внуково в жовтні 2014 року, водій снігоприбиральної машини Володимир Мартиненко, направив до прокуратури клопотання про укладення угоди зі слідством. Він готовий частково визнати свою провину, розраховуючи отримати м'якше покарання.

У лютому генеральний прокурор Росії Юрій Чайка передав представникам міністерства юстиції Франції матеріали у справі про авіакатастрофу під час свого візиту в Париж.

Офіційне звинувачення висунули п'яти фігурантам: керівнику польотів аеропорту Внуково Роману Дунаєву, диспетчеру-стажисту Світлані Кривсун, диспетчеру Олександру Круглову, провідному інженерові аеродромної служби аеропорту Володимиру Леденьову і водієві снігоприбиральної техніки Володимиру Мартиненку. Їм інкримінується "порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного судна, що призвело з необережності смерть людей". Мартиненку, Леденьову і Круглову обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Дунаєв і Кривсун перебувають під домашнім арештом.

Авіакатастрофа у Внуковому сталася в ніч на 21 жовтня. Приватний літак Falcon-50 під час зльоту зіткнувся зі снігоприбиральної машиною. В результаті загинули три члени екіпажу і пасажир - президент нафтової компанії Total Крістоф де Маржері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram