ГоловнаСвіт

Влада Єгипту вирішила побудувати нову столицю

Ідея про перенесення головного міста Єгипту пов'язана з перенаселеністю двадцятимільйонного мегаполісу

Влада Єгипту вирішила побудувати нову столицю
Президент Египта Абдель Фаттах ас-Сиси
Фото: EPA/UPG

Влада Єгипту вирішила побудувати нову адміністративну столицю, яка буде розташовуватися на схід від Каїра.

Як повідомляє агентство "Рейтер", реалізація цього плану займе близько 5-7 років, а вартість проекту становитиме $45 млрд.

За словами міністра житлового будівництва Мустафи Мадбулі, в нове місто, яке буде розміром із Сінгапур, переїдуть всі міністерства, там же розмістять дипломатичні місії різних країн. Також планується побудувати понад мільйон житлових приміщень.

Ідея про перенесення головного міста країни пов'язана з перенаселеністю двадцятимільйонного мегаполісу. Очікується, що за 40 років населення Каїра збільшиться вдвічі. За словами Мадбулі, нова столиця буде розрахована на населення 5 млн осіб, передає РІА "Новости".

За даними Associated Press, військові вже почали будувати дорогу, що зв'язує Каїр з новою столицею. Як називатиметься місто, наразі не повідомляється.

Це не єдиний амбітний проект президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі, який очолив країну в червні 2014 року. Ще під час своєї передвиборчої кампанії він оголосив про запуск масштабного проекту з будівництва житла. В результаті планується створити близько мільйона квартир. Після свого приходу до влади він анонсував створення дублера Суецького каналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram