ГоловнаСвіт

У Ємені сотні демонстрантів вимагають проведення президентських виборів

У Ємені зберігається напружена ситуація

У Ємені сотні демонстрантів вимагають проведення президентських виборів
Митингующие за проведение президентских выборов в Йемене
Фото: EPA/UPG

Сотні демонстрантів вийшли на вулиці єменської столиці Сани з вимогою провести нові президентські вибори з участю в них Ахмеда Салеха (Ahmed Saleh), сина колишнього глави держави.

Про це повідомляє агентство AFP.

Мітингувальники з плакатами "Ахмед - наступний президент" зібралися на одній з центральних площ Сани - Ес-Сабін.

Крім того, протягом двох днів до демонстрації прихильники Салеха їздили по місту на автомобілях з гучномовцями і закликали населення взяти участь у ході на підтримку Салеха, який наразі є послом Ємену в ОАЕ.

У Ємені з 2011 року після мирної зміни влади зберігається нестабільна ситуація. На півдні країни не припиняються теракти бойовиків організації "Аль-Каїда". Крім того, шиїтський повстанський рух "Ансар Алла" організував у кількох регіонах країни масові акції протесту, спровоковані рішенням уряду про скорочення субсидій на нафтопродукти і подальше різке зростання цін на паливо.

На знак незгоди з діями центральної влади в Сані бойовики руху "Аль-Хусі" 18 січня викрали главу президентської канцелярії. Унаслідок запеклих збройних сутичок 19 січня між хуситами і співробітниками служби охорони президента країни загинули дев'ять людей, понад 60 отримали поранення. Спроби досягти домовленостей про припинення вогню наразі не увінчалися успіхом.

Нагадаємо, 22 січня президент Ємену Абед Раббо Мансур Хаді і кабінет міністрів подали у відставку після того, як шиїтські заколотники у напружених боях практично захопили столицю країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram