ГоловнаСвіт

Слідство у справі Нємцова: Нємцова вбили для політичної дестабілізації

За попередніми даними, "вбивство має замовний характер, а сліди замовників ведуть за кордон"

Слідство у справі Нємцова: Нємцова вбили для політичної дестабілізації
архив
Фото: EPA/UPG

Слідство у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова визначилося з пріоритетною версією.

Про це з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією, повідомляє "Интерфакс".

"Сьогодні відпрацьовуються всі можливі версії, але слідство схильне вважати основною - вбивство, спрямоване на дестабілізацію ситуації в країні і дискредитацію влади", - зазначив співрозмовник агентства.

За словами джерела агентства, на користь цієї версії свідчать "як прямі докази, так і непрямі дані". "Вже немає жодних сумнівів, що вбивство має замовний характер, а сліди замовників ведуть за кордон", - зазначив він.

Співрозмовник агентства також не виключив, що найближчим часом до вже заарештованих у цій справі додадуться нові фігуранти, які "так чи інакше брали участь в організації та скоєнні вбивства" політика. Джерело "Інтерфаксу" припустило, що "виконавці могли не знати, хто саме замовив вбивство Нємцова".

Раніше у Слідчому комітеті Росії озвучували кілька версій цього злочину. Крім версії про дестабілізацію ситуації, відомство назвало особисті мотиви, комерційні інтереси, ісламський слід, і депутатську діяльність Нємцова.

Співголову партії РПР-ПАРНАС Бориса Нємцова вбили у центрі Москви в ніч на 28 лютого. За фактом події було порушено кримінальну справу, фігурантами якої наразі є п'ять осіб: Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, Шахід Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв. Двом останнім висунули звинувачення в організованому вбивстві і незаконному зберіганні зброї. Дадаєв раніше визнавав свою причетність до вбивства, однак пізніше відмовився від своїх слів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram