ГоловнаСвіт

КС Німеччини скасував заборону шкільним учителям носити хіджаби

ЗМІ чекають на протести організацій, які виступають проти ісламізації Заходу.

КС Німеччини скасував заборону шкільним учителям носити хіджаби
архив
Фото: www.dw-world.de

Конституційний суд Німеччини дозволив жінкам-учителям носити хіджаби (мусульманські хустки) в школах.

Як повідомляє агентство Рейтер, так суд скасував заборону, що діє в країні з 2003 року.

КС виніс свій вердикт у відповідь на апеляцію, подану двома вчительками - мусульманками з федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія. Керівництво шкіл, у яких працюють ці жінки, вимагало від них не приходити на уроки в хіджабах.

Судді визнали заборону на носіння хіджабу  порушенням записаного в конституції права на свободу віросповідання, тим більше, що в багатьох федеральних землях у школах можна носити символи християнської віри, зазначає агентство.

Відтепер заборону на носіння хіджабів, згідно з постановою суду, допускатимуть тільки як виняток, "якщо буде не абстрактний, а конкретний ризик" для шкільного життя, наприклад, це спричинить протести батьків школярів.

У 2003 році Конституційний суд передав право вирішувати питання про заборону релігійної символіки урядам федеральних земель. Уже наступного року земля Баден-Вюртемберг першою офіційно заборонила викладачам-мусульманкам носити хустки в державних школах.

Як зазначає берлінське видання TAZ, рішення суду зіграє на руку крайній правій організації PEGIDA ("Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу"), яка з кінця минулого року проводить протести проти ісламізації Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram