ГоловнаСвіт

8 із 21 кандидата на пост президента Казахстану вибули з боротьби

Шестеро кандидатів на пост казахського лідера провалили іспит на знання державної мови

8 із 21 кандидата на пост президента Казахстану вибули з боротьби
Назарбаев
Фото: EPA/UPG

Дотепер про своє бажання боротися за пост президента Казахстану заявила 21 особа, повідомив заступник голови ЦВК республіки Володимир Фоос.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Заступник голови зазначив, що вісьмом заявникам вже відмовлено, з них двом за віком, шестеро провалили іспит на знання державної мови. Четверо склали іспит, їм видано підписні листи.

За даними Фооса, з усіх претендентів - тільки двоє від політичних партій (КНПК і "Нур Отан"). "Зараз кандидати перевіряються на відповідність конституційним вимогам", - сказав він.

Висування кандидатів у президенти завершиться 15 березня.

Діючий президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв дав згоду на участь у виборах президента Казахстану як кандидат від очолюваної ним партії "Нур Отан" ("Світло Вітчизни") в середу, 11 березня.

Позачергові вибори президента Казахстану призначено на 26 квітня.

74-річний Назарбаєв очолює Казахстан з 1989 року. До розпаду СРСР він був першим секретарем Центрального комітету (ЦК) Комуністичної партії Казахстану. Згідно з Конституцією Казахстану, одна і та сама людина не може ставати президентом більш ніж двічі поспіль. Це обмеження, проте, не поширюється на першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram