ГоловнаСвіт

Дочка Нємцова поклала на Путіна відповідальність за вбивство батька

Жанна Нємцова не вірить, що слідство встановить організаторів злочину

Дочка Нємцова поклала на Путіна відповідальність за вбивство батька
Фото: EPA/UPG

Дочка вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна поклала політичну відповідальність за цей злочин на президента Росії Володимира Путіна. Про це вона заявила в інтерв'ю "Бі-бі-сі".

"Мій батько був найголовнішим критиком Путіна. Він був найсильнішим лідером опозиції в Росії. Він боровся з Путіним, а не з кимось іще", - вважає дочка Нємцова.

На уточнювальне питання, чи покладає Жанна Нємцова відповідальність за смерть батька на Володимира Путіна, вона підтвердила: "У політичному сенсі, так".

Відразу після похорону Бориса Нємцова Жанна виїхала за кордон. "Вони вбили мого батька, я не можу мовчати", - пояснила Нємцова, додавши, що повертатися в Росію вона не боїться.

На її думку, офіційне слідство не встановить справжніх організаторів злочину. Жанна Нємцова повідомила, що слідчі навіть не зв'язалися з нею, щоби взяти у неї свідчення. Також її не пустили в квартиру батька, звідки вже в ніч після вбивства правоохоронці вилучили всю техніку та документи. "Вони не зацікавлені у встановленні правди", - сказала Жанна Нємцова.

За її словами, її вразила інформація про те, що на думку слідства, у вбивстві Нємцова не було замовника.

"У мене немає жодної віри у це так зване розслідування. Я знаю, що деякі західні політики - я не знаю, наскільки це серйозно, - хочуть провести міжнародне розслідування. Я думаю, що це, напевно, правильно, тому що в Росії немає правосуддя , немає незалежних судів і немає жодних незалежних розслідувань", - заявила вона.

Нагадаємо, Бориса Нємцова вбили увечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту недалеко від Кремля. У цій справі затримали п'ятьох підозрюваних - боєць чеченського батальйону "Північ" Заур Дадаєв, охоронець гіпермаркету з Підмосков'я Анзор Губашев і його молодший брат Шагід. Четвертим був якийсь чоловік, який перебував у момент затримання в одній машині з Дадаєвим. Ще один підозрюваний Біслан Шаванна підірвав себе гранатою під час затримання у Грозному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram