ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Хлопчик з "Ісламської держави" стратив імовірного ізраїльського шпигуна

Сім'я страченого заперечує, що вона працювала на "Моссад"

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІГ) виклали в інтернет відео, де хлопчик вбиває араба-ізраїльтянина, на якого впала підозра у шпигунстві на користь ізраїльської спецслужби "Моссад".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Страчений на ім'я Мухаммад Мусаллам на 13-хвилинному відео зізнається в тому, що його завербувала і підготувала ізраїльська розвідка. За його словами, працювати на спецслужби йому запропонували батько і старший брат. Він нібито приєднався до ІД, щоб передавати ізраїльтянам інформацію про схованки зі зброєю, бази і палестинських новобранців.

Один із бойовиків прочитав французькою вирок над Мусалламом, який стояв на колінах. Потім хлопчик, одягнений у військову форму, навів пістолет на Мусаллама і вистрілив йому в лоб. Після цього дитина вистрілила в нього ще три рази і прокричала "Аллах Акбар!".

Представники ізраїльських спецслужб заявили, що знали про відео, однак не змогли підтвердити його достовірність. Сім'я страченого заперечує, що він був ізраїльським шпигуном.

Прихильники "Ісламської держави" створили аналог Facebook

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ у червні 2014 року і захопило значні ділянки території Сирії та Іраку. Від серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А з середини вересня США та їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram