ГоловнаСвіт

У М'янмі затримано 127 противників нового закону про освіту

Протестувальники стверджують, що поліція закидала їх камінням і побила

У М'янмі затримано 127 противників нового закону про освіту

Поліція М'янми затримала 127 членів протестного руху, які виступають проти нового закону про освіту.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Понад 400 правоохоронців блокували маніфестантів, а коли ті спробували прорвати кордон, поліція почала застосовувати гумові кийки і палиці.

За словами одного зі студентських лідерів, поліцейські також закидали протестувальників камінням. Після придушення протесту поліцейські почали кричати слово "перемога".

Міністр інформації М'янми Йє Хтут (Ye Htut) заявив, що серед затриманих 65 студентів, а 16 поліцейських і вісім мітингувальників отримали поранення.

Євросоюз висловив глибоку стурбованість з приводу використання сили проти протестувальників і закликав до проведення офіційного розслідування події.

Масові акції протесту м'янманських студентів почалися восени 2014 року. Тоді уряд країни вніс зміни до законодавства про освіту: заборонено створення студентських спілок, заборонено читання лекцій на мовах етнічних меншин, а контроль над вузами передано спеціальній адміністрації.

На початку лютого, після провалу переговорів з цієї проблеми, близько 100 студентів вирушили з міста Мандалай маршем на Янгон. Уряд М'янми зажадав від поліції запобігти заворушенням у найбільшому місті країни. Пізніше до ходи приєдналися ченці та інші активісти. За 140 кілометрів від Янгона колону демонстрантів зупинила поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram