ГоловнаСвіт

Путін пояснив анексію Криму порятунком кримчан від "котка націоналістів"

Президент РФ нарахував 75% кримчан, які хотіли в Росію

Президент Росії Володимир Путін пояснив анексію Криму тим, що його жителям нібито загрожував "коток націоналістів". Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Россия 1", яке увійшло в документальний фільм "Крим. Шлях на Батьківщину". Фрагмент запису сьогодні показали в ефірі російського ТБ.

"Ситуація розгорнулася в Україні таким чином, що ми були змушені почати роботу з повернення Криму до складу Росії, тому що ми не можемо кинути цю територію і людей, які там проживають, напризволяще, під коток націоналістів", - сказав російський президент.

"Поставив і визначив завдання, сказав, що і як ми повинні робити. Але відразу ж підкреслив, що ми будемо робити це тільки в тому разі, якщо будемо абсолютно переконані в тому, що цього хочуть самі люди, які проживають у Криму. З'ясувалося, що охочих приєднатися до Росії там 75%. Було проведено закрите опитування поза контекстом можливого приєднання. Для мене стало очевидним, що якщо ми підійдемо до цього, то рівень або кількість тих, які хотіли б, щоб ця історична подія відбулася, буде набагато вищий", - додав Путін.

Нагадаємо, 21 березня Путін підписав угоду про входження Криму до складу РФ на основі референдуму, проведеного 16 березня 2014 року в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Українська влада та міжнародна спільнота не визнають підсумків референдуму, а також входження АРК до складу Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram