ГоловнаСвіт

Один з підозрюваних у вбивстві Нємцова виявився "кадировцем" (оновлено)

Заур Дадаєв служить у чеченському батальйоні "Північ".

Один з підозрюваних у вбивстві Нємцова виявився "кадировцем" (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Один з підозрюваних у вбивстві Бориса Нємцова  виявився "кадировцем".

Про це пише "Кавказский узел", це підтверджує РБК.

За словами в.о. секретаря Ради безпеки Інгушетії Альберта Барахаєва, Заур Дадаєв служить у батальйоні "Північ" у Чечні (141-й спеціальний моторизований полк ВВ МВС РФ імені Ахмата Кадирова). Другий підозрюваний - Анзор Губашев - працював охоронцем в одному з гіпермаркетів Підмосков'я.

Видання також зазначає, що Губашева затримали в Малгобекському районі Інгушетії 6 березня, а Заура Дадаєва - 5 березня в Назранівському районі республіки.

"Интерфакс" узяв коментар у матері Дадаєва, яка також підтвердила, що він упродовж останніх десяти років служив у правоохоронних органах Чеченської республіки, зокрема в батальйоні "Північ". "Мене сьогодні повідомили, що мого сина Заура Дадаєва затримали правоохоронні органи за підозрою в причетності до вбивства Нємцова. Я не можу в це повірити. Він не міг зробити це", - сказала Аймані Дадаєва. Вона також зазначила, що Кубаш (Губашев) - двоюрідний брат Дадаєва, її племінник.

Оновлення. У коментарі "РИА Новости" Барахаєв розповів, що затриманих уже четверо. Також силовики схопили чоловіка, який перебував в одній машині з Дадаєвим, і молодшого брата Губашева. За словами Барахаєва, затримані є етнічними чеченцями, чиї сім'ї із 60-х років переїхали в Малгобекський район тодішньої Чечено-Інгушської АРСР. Протягом останніх 10 років за місцем прописки вони не проживали.

Нагадаємо, Нємцова застрелили пізно увечері 27 лютого в центрі Москви.

Напередодні помічник Нємцова Ольга Шоріна розповіла агентству Рейтер, що російський опозиціонер в останні дні завершував роботу над доповіддю про роль російських військ у конфлікті на сході України. За день до вбивства, за словами Шоріної, вона отримала записку Нємцова про нові втрати російських військових на сході України. "На мене вийшли десантники з Іванова. 17 убитих, грошей не дали, але поки що бояться говорити", - йдеться в записці. Соратники Нємцова готуються завершити й опублікувати його останню доповідь з робочою назвою "Путін і війна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram