ГоловнаСвіт

У нігерійському місті-мільйоннику в результаті серії вибухів загинули понад 50 людей

"Боко Харам" відзначилася черговим кривавим терактом

У нігерійському місті-мільйоннику в результаті серії вибухів загинули понад 50 людей
Фото: EPA

На півночі Нігерії в місті-мільйоннику Майдугурі в результаті серії вибухів загинули понад 50 осіб.

За останніми даними, які подає AFP із посиланням на місцеву поліцію, всього вибухів було чотири, їх здійснили терористи-смертники. Загинули щонайменше 54 людини, ще 143 отримали поранення.

Перший вибух став найкривавішим: терорист підірвав себе в таксі поруч із місцевим рибним ринком, де загинули щонайменше 18 осіб. Через годину стався вибух у торговому районі неподалік від ринку. Третій теракт стався на найбільшому ринку міста, нарешті четвертий - на людній автобусній зупинці.

Ще один вибух стався на блокпосту за 75 кілометрів від міста, в результаті чого поранено ще трьох осіб. Імовірно, цей смертник теж прямував у Майдугурі.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за вибухи, однак Майдугурі є місце народження терористичної організації "Боко Харам", тому можна припустити, що це їхніх рук справа. Тим паче, що бокохарамівці кілька разів намагалися захопити місто. Майдугурі - найбільше місто на північному сході Нігерії.

Нагадаємо, що "Боко Харам" разом з "Ісламською державою" й українсько-російськими ДНР і ЛНР сьогодні є найкривавішими терористичними організаціями у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram