ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ФСБ затримала підозрюваних у вбивстві Нємцова (оновлено)

Путіна поінформували про затримання якихось Анзора Губашева і Заура Дадаєва

ФСБ затримала підозрюваних у вбивстві Нємцова (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Директор ФСБ Росії Олександр Бортников заявив про затримання двох підозрюваних у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це, як передає "Интерфакс", Бортников заявив у суботу, 7 березня.

За його словами, в суботу затримано якихось Анзора Губашева і Заура Дадаєва.

"У результаті проведеної роботи сьогодні затримано двох підозрюваних в скоєнні цього злочину - це якісь Губашев Анзор і Дадаєв Заур, про що поінформовано главу держави", - сказав Бортников.

Затримані є ймовірними виконавцями злочину, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на неназване джерело, ознайомлене із ситуацією.

Як заявив співрозмовник агентства, у правоохоронців з'явилися "зачіпки" майже відразу після вбивства. Було знайдено автомобіль, на якому пересувалися підозрювані. У машині знайшли біоматеріали, які допомогли вийти на слід ймовірних злочинців. Крім того, правоохоронні органи нібито отримали досить чіткі фотографії зловмисників, вивчивши записи вуличних відеокамер системи "Потік". Також допомогло вивчення білінгу телефонних переговорів.

Водночас джерело агентства "Интерфакс" зазначило, що крапку у справі ставити рано, оскільки мусять знайти організаторів та замовників злочину.

Нагадаємо, Немцова застрелили пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви.

Напередодні помічник Нємцова Ольга Шоріна розповіла агентству "Рейтер", що російський опозиціонер в останні дні завершував роботу над доповіддю про роль російських військ у конфлікті на сході України. За день до вбивства, за словами Шоріної, Нємцов передав їй записку про нові втрати російських військових на сході України. "На мене вийшли десантники з Іванова. 17 убитих, грошей не дали, але поки що бояться говорити", - йдеться в записці. Соратники Нємцова готуються завершити і опублікувати його останню доповідь з робочою назвою" Путін і війна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram