ГоловнаСвіт

Олексій Навальний вийшов на свободу

Time включив Навального в список найвпливовіших користувачів інтернету

Опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу зі спецприймальника, де він відбув 15 діб адміністративного арешту за порушення правил проведення масових акцій.

Про це повідомляє "Дождь".

Всем привет.

— Alexey Navalny (@navalny) March 6, 2015

Олексія Навального засудили до 15 діб адміністративного арешту за агітацію в московському метро йти на опозиційний марш "Весна" 1 березня, проведення якого скасували через убивство політика Бориса Нємцова.

Удень 19 лютого поліцейські затримали Навального і доправили його в Пресненський суд Москви. Йому інкримінували порушення статті 20.2 частини 8 Адміністративного кодексу Росії ("Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування").

Адвокат Вадим Кобзєв раніше розповів, що в московському спецприймальнику №2 готувалися прийняти Олексія Навального за кілька годин до того, як Пресненський суд виніс рішення про адміністративний арешт. За словами адвоката, опозиціонерові там розповіли, що знали про його арешт ще о 18:00 19 лютого, при цьому рішення Пресненський суд виніс лише о 23:00.

Тим часом журнал Time включив Олексія Навального до 30 найвпливовіших користувачів інтернету у світі. Список опубліковано на сайті Time.

У редакційній статті зазначено, що Навальний завоював популярність завдяки антикорупційним розслідуванням. Так, тільки один з його постів про "Транснефть" за день переглянув мільйон користувачів.

Крім Навального, в рейтинг журналу, зокрема, потрапили президент США Барак Обама, співак Джастін Бібер, співачка Тейлор Свіфт, президент Аргентини Кристина Фернандес де Кіршнер, письменниця Джоан Роулінг, модель Кім Кардаш'ян.

Укладаючи рейтинг, Time враховував число передплатників, відвідуваність блогу, здатність просувати новини та інші фактори.

Сам Навальний вже прокоментував потрапляння до списку Time у Twitter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram