ГоловнаСвіт

У Єрусалимі машина протаранила натовп пішоходів: 5 постраждалих

З осені 2014 року в Єрусалимі відбулися три наїзди за участю арабських автотерористів

У Єрусалимі машина протаранила натовп пішоходів: 5 постраждалих
Место предполагаемого теракта в Иерусалиме
Фото: EPA/UPG

Палестинець на своєму автомобілі протаранив в п'ятницю групу пішоходів у трамвайної зупинки навпроти центрального штабу поліції в північній частині Єрусалима, поранив п'ятьох осіб, зокрема чотирьох поліцейських.

Про це повідомляє

агентство Рейтер з посиланням на ізраїльську поліцію.

У поліції інцидент розглядають як терористичну атаку. Якщо підозри підтвердяться, наїзд, скоєний у розпал іудейського свята Пурим, стане третьою такою терористичною атакою з осені минулого року.

"Інцидент, мабуть, був навмисним нападом", - сказала представник поліції Люба Самрі, додавши, що і самого водія госпіталізували в тяжкому стані.

Разом з тим, як повідомляє

РИА Новости, по водієві відкрили вогонь, він отримав поранення і був затриманий. Місцеві ЗМІ зазначають, що за кермом машини був житель арабської частини Єрусалима. Співрозмовник агентства сказав, що, за деякими свідченнями, після наїзду на пішоходів водій вискочив із салону автомобіля з ножем у руці.

Нагадаємо, на початку листопада 2014 року

в Єрусалимі поліція застрелила передбачуваного автотерориста. Наприкінці жовтня жертвою такого "теракту" в Єрусалимі стала тримісячна дитина. Тоді автомобіль на великій швидкості врізався в трамвайну зупинку, де саме стояли люди. Постраждали вісім людей. Після цих інцидентів влада Ізраїлю посилила заходи безпеки в Єрусалимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram