ГоловнаСвіт

Британські євроскептики мають намір скоротити рівень імміграції

Противники Кемерона мають намір зосередитися на залученні в країну кваліфікованих іммігрантів

Британські євроскептики мають намір скоротити рівень імміграції
Найджел Фарадж
Фото: EPA/UPG

Британські євроскептики з Партії незалежності Об'єднаного Королівства заявили про намір скоротити кількість мігрантів до "нормального рівня".

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Хоча UKIP має лише два з 650 місць у нижній палаті британського парламенту, партія сподівається використати у своїх інтересах суспільне розчарування з приводу зростання кількості мігрантів, яка нині сягає понад 300 тис. людей на рік, незважаючи на обіцянку прем'єр-міністра Девіда Кемерона довести її до "десятків тисяч".

Лідер UKIP Найджел Фарадж (Nigel Farage) заявив, що його партія, якій раніше вдалося залучити виборців з числа прихильників Консервативної партії прем'єр-міністра Девіда Кемерона, має намір довести кількість іммігрантів, які приїжджають до Великобританії, до "нормального рівня".

"Нормальний рівень - це те, що у нас було аж майже до 2000 року, коли чиста міграція до Великобританії становила від 20 до 50 тисяч осіб на рік", - заявив Фарадж в інтерв'ю ВВС.

"Відтоді ми збожеволіли. Зокрема, ми відкрили двері для 10 колишніх комуністичних країн, і в результаті нашого вступу в Європейський Союз у нас абсолютно нульовий контроль над кількістю прибулих. Я збираюся повернути її до нормального рівня", - додав він.

За словами Фараджа, UKIP хоче використовувати систему, схожу з австралійською, і більше зосередитися на залученні кваліфікованих іммігрантів, на відміну від низькокваліфікованих. Так, партія планує створити "комісію міграційного контролю" для управління міграційною політикою, збільшити штат прикордонників і припинити приплив нових некваліфікованих робітників.

UKIP дотримується правої ідеології і виступає за вихід Великобританії зі складу Євросоюзу, а також виступає проти імміграції. ЗМІ неодноразово наголошували, що антиімміграційні заяви партії межують з расистськими. Партія незалежності Об’єднаного Королівства має 24 мандати в Європарламенті і чотири - у британському парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram