ГоловнаСвіт

В Іспанії затримано екс-міністра фінансів України Юрія Колобова

Колишнього міністра звинувачують у зловживанні владою і розтраті бюджетних коштів

В Іспанії затримано екс-міністра фінансів України Юрія Колобова
Колобов
Фото: http://comments.ua

Іспанська жандармерія (Guardia Civil) затримала Юрія Колобова, який у 2012-2014 роках був міністром фінансів України.

Про це повідомляє іспанське інформаційне агентство Europa Press з посиланням на слідчі органи.

Згідно з джерелами агентства, Колобова, раніше оголошеного українською владою в міжнародний розшук, заарештували у Валенсії. При цьому співрозмовники агентства зазначають, що поліцейська операція триває і можуть бути й інші арешти.

У січні 2015 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував Колобова.

У вересні 2014 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно Юрія Колобова та інших членів уряду України кабінету Азарова через підозру у розтраті державного бюджету. У СБУ повідомляли, що Колобов та інші високопосадовці організували випуск облігацій зовнішньої державної позики на суму $3 млрд коштом Фонду національного добробуту РФ. Крім того, за даними СБУ, колишні чиновники також незаконно перерахували комісію в сумі $450 тис. на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку ВТБ в Лондоні) за розміщення зазначених державних паперів.

Генпрокуратура також розслідує кримінальне провадження щодо Колобова за підозрою у розтраті 220 млн грн бюджетних коштів.

Кримінальну справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram