ГоловнаСвіт

Французька поліція оголосила полювання на операторів "паризьких" дронів

Операторів безпілотників зауважили на сході Парижа

Французька поліція має намір вистежити і заарештувати операторів безпілотних літальних апаратів, які протягом кількох ночей літали над центром Парижа і над атомними електростанціями.

Про це в середу заявила прес-секретар уряду Франції, інформує

агентство Рейтер.

Поліція отримала принаймні 10 повідомлень про польоти дронів пізно увечері 3 березня, в тому числі на сході Парижа, де, за словами свідків, три людини сховали безпілотник в автомобіль чорного кольору і зникли з місця події, перш ніж поліція прибула на місце.

Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ Бернар Казньов заявив у парламенті, що безпілотники над Парижем і французькими АЕС помічали щонайменше 60 разів із 5 жовтня 2014 року. Крім того, він повідомив парламенту, що хоче оснастити поліцію "новими правовими інструментами", щоб припинити незаконне використання дронів у найбільш уразливих точках Франції.

Польоти над Парижем без дозволу авіаційної влади є незаконними, як і порушення повітряного простору до 1000 метрів над ядерними об'єктами.

"Ми повинні бути дуже пильними із цим, нам доведеться бути надзвичайно обережними, - сказав прес-секретар уряду Стефан Ле Фолл в інтерв'ю радіо France Info, говорячи про дрони. - Ми знайдемо людей, які це роблять це, їх буде покарано... Ми знайдемо їх, рано чи пізно".

Франція, як і раніше, перебуває у стані підвищеної готовності після

серії терактів у Парижі в січні, в результаті яких було вбито 20 осіб, зокрема нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram