ГоловнаСвіт

КНДР готова запобігти "ядерній загрозі" США за допомогою попереджувального удару

Пхеньян посилив войовничу риторику на тлі американо-південнокорейських військових навчань

КНДР готова запобігти "ядерній загрозі" США за допомогою попереджувального удару
архив
Фото: guardian.co.uk

Міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Су Йон (Ri Su Yong) заявив у вівторок, що його країна має сили для стримування "постійного зростання ядерної загрози" з боку США за допомогою попереджувального удару.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У рідкісному зверненні до Конференції ООН з роззброєння, міністр заявив, що спільні військові навчання, які проводять Південна Корея і США, мають "безпрецедентно провокаційний характер і особливо високу ймовірність розпалювання війни".

"КНДР не може не зміцнювати свій ядерний потенціал стримування, щоб впоратися з постійним зростанням ядерної загрози з боку США. Зараз КНДР має сили для стримування США та проведення попереджувального удару, якщо знадобиться", - сказав представник КНДР на форумі в Женеві.

Заява північнокорейського міністра пролунала на тлі щорічних американо-південнокорейських військових навчань, які у Пхеньяні називають підготовкою до війни. Так, напередодні повідомлялося, що КНДР запустила дві балістичні ракети малої дальності в акваторію Японського моря.

Разом з тим, глава МЗС КНДР зазначив, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин підкреслив у своєму новорічному зверненні до народу, що Півночі і Півдню слід домагатися національного примирення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram