ГоловнаСвіт

У Ліберії епідемія Еболи пішла на спад

Більшість ліберійських шкіл відновили заняття

У Ліберії епідемія Еболи пішла на спад
Школа в Либерии
Фото: EPA/UPG

У Ліберії в понеділок, 2 березня, відкрилося більшість шкіл, які припинили роботу півроку тому у зв'язку з епідемією лихоманки Ебола.

Про це повідомляє euronews.

Хоча рішення про відновлення занять було ухвалено ще два тижні тому, деякі сільські навчальні заклади тоді виявилися неготові прийняти школярів. Тепер же всі вони забезпечені термометрами і баками з хлорованою водою для миття рук.

Останнім часом захворювання на вірус Ебола в Ліберії скоротилося у 20 разів, однак наслідки епідемії позначаються зокрема й на відвідуваності шкіл. Так, за словами місцевих учителів, за час епідемії деякі дівчатка завагітніли, а хлопчики знайшли собі роботу, отже, в школу не повернуться.

Епідемія лихоманки Ебола в Західній Африці почалася в лютому 2014 року з Гвінеї. За цей час вона вийшла за межі країни і поширилася на Ліберію, Сьєрра-Леоне, Нігерію, Сенегал, США, Іспанію та Малі. У Гвінеї заняття в школах відновили в січні. Сьєрра-Леоне планує зробити це в березні.

ВООЗ: епідемія лихоманки Ебола наближається до завершення

Геморагічна лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також при контактах з предметами зараженої людини. Специфічного лікування лихоманки Ебола або ефективної вакцини проти неї немає, але після спалаху хвороби на початку року виробники в США, Японії і Канаді повідомляли про розробку перспективних препаратів проти неї. ВООЗ визнала етичним використовувати для лікування хвороби експериментальні ліки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram