ГоловнаСвіт

Мінфін Греції представив перший пакет заходів боротьби з бідністю

Малозабезпеченим грекам надаватимуть талони на продукти і безкоштовну електрику

Мінфін Греції представив перший пакет заходів боротьби з бідністю

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс представив перший пакет заходів, які уряд планує вжити для боротьби з бідністю в країні.

Про це повідомляється на сайті телеканалу France 24. За попередніми даними, у план входить програма надання малозабезпеченим грекам безкоштовної електрики. Так, домогосподарства, які не в змозі платити за світло, зможуть розраховувати на 300 кіловат-годин електроенергії безкоштовно. Також уряд хоче надати приблизно 30 тис. сімей щомісячні субсидії на оренду нерухомості у розмірі від €70 до €220.

Крім того, 300 тис. греків представники партії "Сіріза" хочуть видавати талони на придбання продовольства і товарів першої необхідності.

З документа випливає, що першими отримуватимуть субсидії сім'ї з маленькими дітьми, безробітні та малозабезпечені.

У 2014 році рівень безробіття у Греції становив 26,4%, а рівень бідності - 23,1%. Пакет заходів боротьби з бідністю новий грецький уряд представить після завершення переговорів з міжнародними кредиторами, які дозволили продовжити на чотири місяці програму допомоги грецькій економіці.

Коаліція радикальних лівих сил "Сіріза" прийшла до влади у Греції в січні на хвилі суспільного невдоволення політикою правоцентристів на чолі з Антонісом Самарасом. Серед їхніх передвиборчих обіцянок була боротьба за пом'якшення режиму скорочення витрат, допомога малозабезпеченим верствам суспільства і боротьба з безробіттям.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Греції спалахнули протести проти "Сірізи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram