ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Заступник декана московського ВНЗ, який образив пам'ять Нємцова, написав заяву на звільнення

Студенти МФТІ в колективному листі попросили пробачення в сина вбитого політика

Заступник декана московського ВНЗ, який образив пам'ять Нємцова, написав заяву на звільнення
Фото: EPA/UPG

Заступник декана Московського фізико-технічного інституту (МФТІ) Володимир Талісманов звільнився з університету після того, як розмістив "глибоко некоректний і викличний коментар" на своїй сторінці в соціальній мережі про вбитого опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це розповів в ефірі радіостанції "Говорит Москва" ректор МФТІ Микола Кудрявцев.

"Цей пан Талісманов написав сам заяву, бо він зрозумів, що на тій посаді, на який він у нас перебуває, він просто вже працювати не може. Тобто його внутрішнє середовище відкидає", - розповів декан ВНЗ.

За словами Кудрявцева, Талісманов може залишитися в університеті звичайним викладачем.

Після вбивства Нємцова заступник декана Талісманов написав у соціальній мережі "ВКонтакте" повідомлення, в якому вкрай негативно відгукувався про політика. Спочатку викладач намагався виправдати свою позицію в коментарях, проте потім видалив запис.

Незабаром студенти МФТІ опублікували колективний лист, у якому попросили пробачення у свого товариша Антона Нємцова - сина вбитого політика. Попросила пробачення й адміністрація університету: "Ми приносимо свої вибачення у зв'язку з публікацією заступником декана В. Талісмановим глибоко некоректного і викличного коментаря на особистій сторінці в соціальній мережі".

Згодом з офіційними вибаченнями виступив і сам Талісманов. Він сказав, що вважає своє емоційне висловлювання некоректним і жалкує, що розмістив його на своїй сторінці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram