ГоловнаСвіт

Свідок убивства Нємцова поскаржилася на примусове утримання в Москві

Дурицька хоче негайно виїхати в Київ до хворої матері, але їй забороняють

Свідок убивства Нємцова поскаржилася на примусове утримання в Москві
Анна Дурицкая

Українка Ганна Дурицька, яка супроводжувала опозиціонера Бориса Нємцова в момент його вбивства, заявила про примусове утримання під вартою в Москві.

Про це Дурицька розповіла в ефірі телеканалу "Дождь", повідомляє "Слон".

Вона зауважила, що хоче негайно виїхати в Київ до хворої матері, але приставлена слідством охорона не дозволяє зробити це. Дурицька додала, що не розуміє, чому її утримують, якщо вона дала всі необхідні свідчення і взяла участь у слідчих діях. Слідчі, за словами дівчини, пояснюють виставлену охорону міркуваннями безпеки. Вона припустила, що її не відпустять на похорон політика 3 березня.

Дурицька не змогла розповісти подробиць убивства, вона не бачила нападника і помітила тільки машину, в якій той зник. Марку і номер автомобіля вона не запам'ятала. Одразу після вбивства Дурицька звернулася за допомогою до водія машини комунальних служб, що зупинилася поруч, який підказав їй, як додзвонитися в поліцію.

Дурицька спростувала висунуті припущення про те, що вбивство може бути пов'язане з її відносинами з Нємцовим, які тривають три роки. Вона відмовилася обговорювати інші версії вбивства. Стеження перед вбивством Дурицька, за її словами, не помітила.

Українка не змогла пояснити, де саме її допитували з приводу вбивства. Вона зауважила, що адвоката і консула українського посольства для участі в слідчих діях запросили не відразу. Дурицька підкреслила, що проходить у справі як свідок. На її думку, слідство не має підстав примусово утримувати її.

Нагадаємо, російського опозиціонера Бориса Нємцова вбили вночі 27 лютого.  Ганна Дурицька стала свідком нападу на Нємцова, оскільки супроводжувала політика в момент замаху. За словами дівчини, вона того дня зустрілася з Нємцовим в ГУМі, де вони повечеряли. Близько 23:00 пара вийшла на вулицю і пішки попрямувала в бік Василівського узвозу. Нємцов і Дурицька йшли поруч Великим Москворецьким мостом, коли вбивця шість разів вистрілив у Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram