ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У мерії Москви повідомили про справну роботу всіх міських камер у ніч убивства Нємцова

У ФСО заявили, що всі камери в районі вбивства російського опозиціонера були спрямовані на Кремль

У мерії Москви повідомили про справну роботу всіх міських камер у ніч убивства Нємцова
архив
Фото: EPA/UPG

Усі камери міського відеоспостереження в Москві в ніч убивства опозиціонера Бориса Нємцова працювали справно, жодних ремонтних робіт обладнання не проводилося.

Про це повідомили РИА Новости в понеділок в прес-службі московського департаменту інформаційних технологій.

"Усі камери міської системи відеоспостереження в ніч із 27 проти 28 лютого справно працювали, всі матеріали доступні для слідчих органів, жодних робіт з обладнанням у цей час не проводилося", - сказала співрозмовниця агентства.

Вона наголосила, що камери безпосередньо біля Кремля, оскільки це спецоб'єкт, встановлювали федеральні структури, "доступ до картинки мають тільки вони".

Раніше газета "Комерсантъ" повідомила, що записів із камер, установлених поряд із місцем убивства Нємцова, немає, оскільки їх вимкнули на час ремонтних робіт.

Тим часом, як повідомляє Znak, у Федеральній службі охорони (ФСО) заявили, що жодна відеокамера в районі вбивства Бориса Нємцова не зняла злочину, оскільки камери спрямовані на Кремль.

"У ніч з п'ятниці на суботу всі камери, які були встановлені ФСО, що забезпечують огляд Кремля, працювали і функціонували. Але треба зазначити, що це камери, які спрямовані на Кремль, на його периметр, сам міст у ці камери не потрапляє тому, що Москворецький міст не є зоною відповідальності ФСО", - сказав радіостанції "Говорит Москва" офіційний представник ФСО Росії Сергій Дев'ятов.

Нагадаємо, Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. Ліхтарні стовпи моста обладнані значною кількістю камер відеоспостереження, і стандартних, і спеціалізованих - для замірювання швидкості та фіксування номерних знаків автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram