ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Камери спостереження на місці вбивства Нємцова виявилися неробочими

Російського політика застрелили 30-річними кулями

Учора соцмережі облетіла фотографія з місця вбивства Бориса Нємцова, на якій видно, що поряд із ним було щонайменше сім камер спостереження. Проте всі вони виявилися або неробочими, або давали неякісну картинку, повідомив у понеділок "Коммерсантъ".

Фото: zyalt.livejournal.com

Момент злочину знято лише здалеку камерою телеканалу ТВЦ, записи якої використовують у випусках новин.

Видання також зазначає, що балістичні експерти вже встановили, що в Нємцова влучили чотири із шести випущених убивцею куль. Одне поранення - в серце - виявилося смертельним.

Усі патрони, використані кілером, виявилися калібру 9 мм, але виготовлені в різний час і різними підприємствами. Чотири патрони, судячи з маркування, були випущені Юрюзанським механічним заводом (Челябінська область) 1986 року, а ще два - Тульським патронним заводом 1992 року.

"Зазначимо, що термін придатності бойових патронів практично необмежений, якщо дотримувалися певні умови для їхнього зберігання, які досить складно забезпечити в разі тіньового обігу боєприпасів. З іншого боку, на думку експертів, те, що в обоймі патрони різних виробників і років випуску, може свідчити, що їх "збирали з усіх кишень", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. Ліхтарні стовпи моста обладнано значною кількістю камер відеоспостереження, і стандартних, і спеціалізованих - для вимірювання швидкості та фіксування номерних знаків автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram