ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві готують траурний марш у пам'ять про Нємцова

Максимальна чисельність заходу, узгоджена мерією, - 50 тисяч

У Москві готують траурний марш у пам'ять про Нємцова
Фото: EPA/UPG

У центрі російської столиці готують траурний марш у пам'ять про вбитого в ніч на суботу, 28 лютого, опозиційного політика Бориса Нємцова. Учасники акції мають намір пройти від метро "Китай-город" до місця його вбивства на Великому Москворецькому мосту.

У зв'язку з цим з 11:00 у центральній частині міста буде частково обмежено рух транспорту, зокрема й громадського.

Раніше цього дня російська опозиція планувала провести марш "Весна" з вимогою якнайшвидшого прийняття антикризових заходів.

Однак у суботу один з лідерів російської опозиції Михайло Касьянов, який очолює партію РПР-ПАРНАС, після переговорів з мером столиці заявив, що формат акції та місце її проведення були змінені, передає Бі-бі-сі.

"Ми очікуємо, що на нього (марш у пам'ять про Бориса Нємцова) зберуться тисячі і тисячі людей, щоб висловити солідарність у боротьбі за краще майбутнє, у боротьбі за демократичну Росію", - сказав Касьянов.

За словами керівника департаменту регіональної безпеки Москви Олексія Майорова, маршрут ходи пролягатиме від Китайгородського проїзду Москворецькою набережною і Великому Москворецкая мосту. Початок - о 15:00.

Закінчення ходи планується на Малому Москворецькому мосту. Максимальна чисельність заходу, узгоджена мерією, - 50 тисяч осіб.

Нагадаємо, опозиція мала провести 1 березня в московському районі "Мар'їно" узгоджений з владою Москви протестний марш "Весна".

Лідери партії РПР-ПАРНАС Нємцов і Михайло Касьянов були одними з його організаторів. Серед заявників акції були також опозиціонер Олексій Навальний і колишній голова ЮКОСу Михайло Ходорковський.

Бориса Нємцова вбили в ніч на 28 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram