ГоловнаСвіт

Малозабезпечених росіян переводять на продовольчі картки

Росія шукає заміну субсидуванню

Малозабезпечених росіян переводять на продовольчі картки
Фото: Макс Левин

Міністерство промисловості і торгівлі Росії вже цієї весни підготує систему продовольчих карток для громадян, котрі мають право на отримання різних субсидій. Про це повідомив заступник голови міністерства Віктор Євтухов, передає ТАСС.

"У нас є доручення першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова найближчим часом розробити таку модель і подати її в уряд", - сказав Євтухов. За його словами, на розробку проекту піде близько півтора місяця, а реалізацію програми віддадуть місцевій владі.

"Це не просто картки, які роздали, і йди отримувати продовольство. Це буде система підтримки не тільки населення. Її буде спрямовано на розвиток вітчизняного, насамперед регіонального сільгоспвиробництва", - сказав чиновник.

Пілотна система передбачає, що людина, котра має право на федеральні субсидії, може вибрати таку картку замість грошової субсидії і отримає за це якийсь бонус з регіонального бюджету.

Уперше Мінпромторг визначив можливість введення адресної продовольчої допомоги малозабезпеченим громадянам - так званих "продкарток" - у новій редакції розвитку торгівлі до 2020 року. Документ затверджено в січні 2015 року. Російські органи влади та громадські організації не раз зверталися до теми запровадження продуктових карток в РФ, але досі Мінфін жодного разу не підтримав такі пропозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram