ГоловнаСвіт

Процес у справі бостонського терориста почнеться 4 березня

Якщо Царнаева визнають винним, йому може загрожувати страта

Процес у справі бостонського терориста почнеться 4 березня
Джохар Царнаев

Суд у справі Джохара Царнаєва, обвинуваченого в організації теракту під час Бостонського марафону, призначено на 4 березня.

Про це повідомляється у Twitter прокуратури штату Массачусетс.

"Суд над Царнаєвим почнеться в середу, 4 березня, в Бостоні", - йдеться у повідомленні.

Присяжних для розгляду справи Царнаєва почали відбирати у січні 2015 року. Очікується, що судовий процес триватиме три-чотири місяці. Якщо Царнаєва визнають винним, йому може загрожувати страта.

Раніше стало відомо, що адвокатам Царнаєва не вдалося домовитися з прокуратурою і забезпечити підсудному угоду зі слідством в обмін на пом'якшення покарання. Захист розраховував в обмін на його свідчення домогтися для Царнаєва довічного ув'язнення без права дострокового звільнення, тим самим усунувши можливість смертного вироку.

15 квітня 2013 року брати Тамерлан та Джохар Царнаєви, імовірно, здійснили теракт на щорічному Бостонському марафоні. Унаслідок подвійного вибуху загинули три людини, понад 280 отримали поранення. Тамерлан Царнаєв загинув під час стрілянини з поліцією при затриманні. Його молодшому брату Джохару за сукупністю звинувачень загрожує найвища міра покарання - смертна кара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram