ГоловнаСвіт

В Австрії іноземцям заборонили спонсорувати мусульманські організації

Представники влади Туреччини заявили про "повернення до релігійних свобод в Австрії на рівні сторічної давності"

В Австрії іноземцям заборонили спонсорувати мусульманські організації
Фото: www.yugopolis.ru

Парламент Австрії ухвалив "Закон про іслам", що забороняє іноземне фінансування мусульманських організацій.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Окрім того, згідно із цим законом, таким організаціям дозволяють використовувати Коран тільки в офіційному перекладі на німецьку мову.

28-річний голова МЗС Австрії Себастьян Курц (Sebastian Kurz), якого вважають найпопулярнішим у країні політиком, заявив, що в його державі має бути "австрійський варіант ісламу, а не той, який нав'язаний іншими країнами".

В Австрії проживає 500 тис. мусульман, які становлять приблизно 6% населення країни. За урядовими оцінками, близько 170 австрійців вступили до лав джихадистів у Сирії та Іраку.

Цей закон підтримали католицькі єпископи Австрії і неохоче сприйняла найбільша мусульманська організація країни IGGiO. Крім того, він обурив Туреччину, яка активно підтримує австрійських мусульман. За словами начальника Управління у справах релігії Туреччини Мехмета Гормеза, цей закон означає "повернення до релігійних свобод в Австрії на рівні сторічної давності".

Ухвалений парламентом закон, по суті, оновлює "Закон про іслам" 1912 року, який гарантував права мусульман з Боснії та Герцеговини в Австро-Угорській імперії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram