ГоловнаСвіт

Керрі: Росія "бреше у вічі" про події в Україні

Кремль завзятий у спотворенні дійсності

Керрі: Росія "бреше у вічі" про події в Україні
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що представники Росії неодноразово брехали йому "у вічі" про дії РФ в Україні.

Виступаючи перед Комітетом з міжнародних відносин Сенату США, Керрі ствердно відповів на запитання його голови, республіканця Ліндсі Грема про те, чи бреше російська сторона про ситуацію на сході України, інформує ВВС.

"У Росії відбувається знаменний період геть неприкритої і найбільшої пропагандистської кампанії, яку я бачив із моменту розпалу холодної війни, - сказав Керрі. - Вони завзяті у спотворенні дійсності, у брехні - називайте це як хочете - про свої дії мені у вічі й у вічі іншим у багатьох випадках".

"Росія, на жаль, починає новий смертний бій Сходу із Заходом, який нам видається небезпечним і непотрібним", - зауважив він.

Брехня Москви приголомшує, додав Керрі, проте вона дає ефект там, де їй нічого протиставити. "Пропаганда працює", - підсумував держсекретар.

Водночас Керрі відмовився прокоментувати заклики американських конгресменів постачати зброю Україні, заявивши, що це досі перебуває на стадії обговорення між представниками адміністрації Барака Обами і Конгресу.

Докази, що підтверджують участь Кремля у війні в Україні, публікували неодноразово. Наприклад, 14 лютого посол США в Києві Джеффрі Пайєтт помістив у твіттері супутникові фотографії, які фіксують наявність російських військових систем, зокрема систем ППО, у районі Дебальцевого. 19 лютого МЗС Великобританії опублікувало знімки новітніх російських систем ППО "Панцир-С1" (за класифікацією НАТО - SA-22), зроблені в Донбасі. Добірку названо "Як упізнати російський "Панцир-С1" (він же SA-22), якого немає на озброєнні українських військ". За твердженням відомства, фото зроблені 24 січня, 4 та 5 лютого в Шахтарську та Донецьку. Ці знімки, зауважило британське МЗС, служать додатковим доказом прямої участі Росії у війні в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram