ГоловнаСвіт

Австралійський прем'єр заявив, що мав намір відправити війська на Донбас

Австралійці готували спільну операцію з голландцями

Австралійський прем'єр заявив, що мав намір відправити війська на Донбас
Тони Эбботт

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт у парламенті країни заявив, що після катастрофи рейсу MH17 на Донбасі вів переговори з Нідерландами про спільне розгортання військ на сході України.

Про це пише The Australian.

У серпні 2014 року The Australian писав, що Ебботт був "готовий відправити в Україну 1000 австралійських військовослужбовців "у рамках спільної операції з Нідерландами, щоб забезпечити безпеку на місці катастрофи лайнера MH17. За даними видання, було підготовлено "докладні плани" розгортання військ, проте згодом Ебботт відмовився від цієї ідеї.

"Ми говорили з голландцями про спільну операції", - сказав Ебботт, відповідаючи на запитання представника опозиції в парламенті. При цьому він зазначив, що не порушував питання про чисельність контингенту. "Це питання виникло в результаті найважливішої й украй необхідної дискусії між нашими та голландськими військовими про захист наших життєво важливих інтересів", - додав прем'єр.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. За попередніми даними, лайнер збили терористи ДНР із зенітно-ракетної установки "Бук-5М". У результаті падіння загинули 298 осіб, у тому числі 85 дітей. Більшість пасажирів були голландцями, серед загиблих були також громадяни Австралії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram