ГоловнаСвіт

Кудрін допустив падіння ціни на нафту до $20

Екс-міністр економіки РФ вважає, що коливання цін на нафту триватимуть наступні 2-3 роки

Кудрін допустив падіння ціни на нафту до $20
Кудрин
Фото: old.er.ru

Колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, виступаючи на зустрічі з журналістами в Махачкалі, заявив, що не виключає короткострокового падіння ціни на нафту марки Brent до $20 за барель.

Про це повідомляє ТАСС.

"Я не заперечую, що падіння цін на нафту може дійти до $20 одномоментно, на якийсь дуже короткий період. Я не думаю, що більшість аналітиків вважає, що це може статися надовго. Тому ми орієнтуємося на середню ціну на нафту від $60 до 80 на цей рік", - сказав Кудрін.

За його словами, зараз є чимало факторів, які можуть вплинути на зниження вартості нафти.

"Роки два-три буде звикання світу до нових цін, до оцінки можливості бізнесу за новими цінами, волатильності ціни вгору і вниз. Світ, нарешті, усвідомлює, яку більш довгострокову ціну готові будуть всі використовувати", - додав екс-міністр фінансів.

Раніше, 18 лютого, виступаючи на спільній колегії Мінекономіки та Мінпромторгівлі Татарстану, Кудрін також говорив про те, що коливання цін на нафту будуть тривати протягом наступних двох-трьох років.

У грудні 2014 року Кудрін пророкував Росії повноцінну економічну кризу в 2015 році. Тоді він заявляв, що якщо ціни на нафту марки Brent повернуться на рівень $80 за барель, то падіння ВВП в 2015 році становитиме близько 2%. Якщо ж ціни залишаться на поточному рівні $60, то ВВП може впасти більш ніж на 4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram