ГоловнаСвіт

Меркель і Олланд висловилися за збереження Греції в єврозоні

Меркель і Олланд висловилися за збереження Греції в єврозоні
Олланд, Меркель
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд заявив у Парижі в п'ятницю, що Греція залишиться в єврозоні.

Про це повідомляє The Local.

"Греція є членом єврозони і має залишитися у єврозоні", - заявив Олланд після закінчення переговорів з Меркель.

За словами канцлера ФРН, позиція Німеччини від самого початку програми надання фінансової допомоги Греції полягала в тому, щоб залишити країну у валютному блоці.

Напередодні уряд Греції направив Брюсселю офіційну заявку про продовження кредитів, виділених країнами єврозони. Очікується, що міністри країн Єврогрупи і Греція зроблять у п'ятницю третю за останні 10 днів спробу узгодити продовження програми фінансової допомоги країні.

Раніше в п'ятницю міністр фінансів Мальти Едвард Шиклуна заявив, що блок країн єврозони на чолі з Німеччиною згоден на вихід Греції з валютного блоку в разі, якщо угоди щодо грецького боргу і продовження програми фінансової допомоги країні не буде досягнуто.

Прем'єр-міністр Алексіс Ципрас висловив упевненість, що міністри фінансів єврозони приймуть умови Греції з надання допомоги, зазначає агентство Рейтер.

Нагадаємо, 19 лютого повідомлялося, що Греція просить у Єврогрупи продовжити на півроку угоду щодо фіндопомоги. Разом з тим, в уряді Греції вважають, що нинішні умови позики тільки поглиблюють економічний спад. Однак без продовження чинної програми Греція не зможе скористатися рештою коштів, виділених європейським стабфондом у рамках програми, яка завершується 1 березня. Єврогрупа і Єврокомісія вимагають від Греції дати відповідь до кінця п'ятниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram