ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії поліція затримала двох організаторів опозиційних маршів 1 березня в регіонах

Влада Калінінграда відмовила опозиції у проведенні акцій, посилаючись на "зарезервовані" місця для маршів

У Росії поліція затримала двох організаторів опозиційних маршів 1 березня в регіонах
архив

Поліція затримала організаторів опозиційного антикризового маршу "Весна" у Калінінграді і Мінеральних Водах.

Про це повідомляє сайт проекту "ОВД-Инфо", який займається допомогою затриманим на акціях.

У Калінінграді одного з організаторів маршу - голову регіонального відділення "Партії прогресу" Юрія Редькіна - затримали під час проведення одиночного пікету. За словами юриста та секретаря центральної ради партії Дмитра Крайньова, Редькін стояв навпроти будівлі міської адміністрації з плакатом, пов'язаним з маршем "Весна".

Крім Редькіна поліція затримала ще одного активіста, який також стояв в одиночному пікеті. У Редькіна взяли пояснення щодо "несанкціонованого мітингу", зазначив Крайньов.

У Мінеральних Водах затримали Михайла Назаренка, відразу після виходу з будівлі міської адміністрації, куди він подавав третє повідомлення про проведення маршу "Весна".

За словами місцевого активіста Михайла Савостіна, напередодні Назаренко мав отримати відповідь на попереднє повідомлення. Оскільки він її не отримав, він поніс до адміністрації нове. На перше повідомлення він отримав відмову, оскільки його подали за раніше ніж 15 діб до вказаної дати, як належить за законом.

Влада Калінінграда раніше також відмовилася погоджувати марш "Весна", пославшись на те, що всі місця, на які претендують організатори, вже зарезервовані. При цьому в адміністрації не назвали, хто саме подав повідомлення раніше за опозиціонерів, і не запропонували організаторам альтернативні майданчики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram