ГоловнаСвіт

Латвійська армія готова брати участь у миротворчій місії на Донбасі, - міністр оборони

У латвійському Міноборони сподіваються на врегулювання донбаського конфлікту мирним шляхом

Латвійська армія готова брати участь у миротворчій місії на Донбасі, - міністр оборони
Фото: id77.livejournal.com

Міністр оборони Латвії Раймонд Вейоніс заявив про готовність Національних збройних сил (НЗС) країни брати участь у миротворчій операції Євросоюзу на сході України, якщо відповідні рішення ухвалять Рада безпеки ООН і латвійський Сейм.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Президент України Петро Порошенко раніше закликав ввести миротворців ООН на південний схід України, зазначивши, що найкращим форматом миротворчих сил була б поліцейська місія ЄС.

Вейоніс через свого радника Айю Якубовського заявив, що вважає можливим врегулювання кризи на Донбасі лише дипломатичним шляхом, а його передумовою - виконання Мінських угод.

"Миротворчі місії можуть бути лише одним із інструментів, який може допомогти вирішити ситуацію", - сказав Вейоніс, нагадавши, що в Україні вже перебувають представники ОБСЄ, в тому числі, і з Латвії, які виконують завдання спостерігачів за виконанням умов перемир'я.

На думку експертів, для введення миротворців знадобиться щонайменше півроку. Разом з тим, в ООН поки не надходив запит про направлення миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram