ГоловнаСвіт

Теракт у Лівії: 40 жертв. 70 поранених

У лівійському парламенті вважають, що за терактами стоять прихильники "Ісламської держави"

Теракт у Лівії: 40 жертв. 70 поранених
архив
Фото: EPA/UPG

У результаті вибуху трьох замінованих автомобілів у місті Кубба (Qubbah) на сході Лівії загинули 40 людей, ще 70 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте речник лівійського парламенту Агіла Салех (Aguila Saleh) сказав, що теракти, радше за все, стали відповіддю на єгипетські авіаудари по позиціях бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Нинішні вибухи сталися біля бензоколонки, будівлі, в якій розміщений офіс місцевого відділення сил безпеки, і будівлі міської ради.

"Ми оголошуємо семиденний траур за жертвами (теракту - ред.) в Куббі, - сказав Салех, виступаючи в ефірі телеканалу Al Arabiya. На думку спікера парламенту, для якого це місто є рідним, ця операція стала помстою за події в Дерні - місті, який зазнав обстрілу єгипетських ВПС.

Після повалення й убивства Муаммара Каддафі 2011 року Лівія перебуває в стані перманентної громадянської війни. Схід країни утримують сили світської опозиції на чолі з Абдаллою ат-Тані, на боці яких перебувають армія, а на заході і в центральних районах закріпилися ісламісти, які створили Уряд національного порятунку та призначили прем'єром Амру аль-Хасі. Зараз сторони воюють за місто Бенгазі, при цьому велика частина території Лівії взагалі ніким не контролюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram