ГоловнаСвіт

Росія і Південна Осетія підписали договір про державний кордон

"Влада" Південної Осетії назвали умову приєднання до Росії

Росія і Південна Осетія підписали договір про державний кордон
Санакоев

Південна Осетія може стати частиною Росії, якщо цього захочуть жителі невизнаної республіки.

Про це на прес-конференції в ТАСС заявив "міністр закордонних справ республіки" Давид Санакоєв.

Втім, зараз, за його словами, про об'єднання не йдеться.

"Подальший шлях розвитку відносин Південної Осетії і Росії визначатиме народ нашої країни. Якщо буде висловлено таке бажання (про приєднання до РФ - ред.), відповідні процедури будуть проведені", - зазначив Санакоєв.

Наразі, за словами Санакоєва, йдеться про співпрацю незалежних держав. "Усі останні висловлювання наших колег з МЗС РФ, у тому числі Лаврова, показують, що наші російські колеги також сприймають Південну Осетію як суверенну державу", - наголосив він.

Раніше 18 лютого Давид Санакоєв і голова МЗС РФ Сергій Лавров підписали в Москві договір про державний кордон. При цьому Лавров заявив, що Росія розраховує підписати договір про держкордон і з Абхазією.

Санакоєв зі свого боку зазначив, що розмови про спроби Росії анексувати Південну Осетію повинні вщухнути, оскільки договір визначає межу між суверенними державами.

Нагадаємо, раніше в лютому генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію відмовитися від визнання Абхазії і Південної Осетії.

Нагадаємо, Тбілісі розірвав дипвідносини з Москвою після того, як Росія в серпні 2008 року визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії і домагалися незалежності від неї ще до розпаду СРСР. Євросоюз також не визнає незалежність Південної Осетії й Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram