ГоловнаСвіт

ООН відклала резолюцію щодо України

Пан Гі Мун закликав припинити бої в Дебальцевому

ООН відклала резолюцію щодо України

Голосування за українську резолюцію в Раді Безпеки ООН відкладено, оскільки делегації не змогли узгодити її текст. Про це повідомили в прес-службі ООН.

"Члени РБ ООН продовжать переговори щодо тексту резолюції з приводу України, на підтримку мінських домовленостей, голосування відкладається", - сказано у твіттері організації. Раніше західні ЗМІ повідомили, що на екстреному засіданні Радбезу ООН 15 лютого мають обговорити новий проект резолюції щодо України, розроблений Росією. Документ вітає досягнуті на переговорах у Мінську угоди для врегулювання української кризи. Резолюція закликає "повністю реалізувати" окреслені заходи для досягненню миру, включаючи встановлення режиму припинення вогню.

Якби Радбез підтримав проект документа, це стало б його першим ухваленим рішенням з приводу України. Рада обговорювала події в Україні близько 30 разів, але РФ постійно блокувала резолюції, користуючись правом вето.

Тим часом генсек ООН Пан Гі Мун опублікував заяву про ситуацію в Україні, в якій закликав припинити бої в Дебальцевому та інші військові сутички, які тривають усупереч мінським домовленостям. "Генеральний секретар серйозно стурбований повідомленнями про військові сутички, включно з Дебальцевим, і повторює свій заклик до всіх сторін дотримуватися припинення вогню без винятку", - йдеться в повідомленні Пан Гі Муна.

Нагадаємо, бойовики обґрунтували обстріли Дебальцевого тим, що це нібито їхня внутрішня територія.

11-12 лютого в Мінську пройшли переговори "нормандської четвірки", в яких брали участь президенти Франції, України та Росії і канцлер Німеччини. Учасникам переговорів вдалося домовитися про припинення вогню в Донбасі з 15 лютого. Крім того, сторони конфлікту повинні відвести все важке озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram