ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії страйкують 50 тисяч таксистів

Таксисти виступають проти різкого зниження тарифів у агрегаторів онлайн-замовлень машин

У Росії страйкують 50 тисяч таксистів
архив
Фото: www.kievpress.net

У Росії в п'ятницю почався триденний "тихий" страйк таксистів, які виступають проти різкого зниження тарифів у агрегаторів онлайн-замовлень машин.

Про це повідомляється на офіційному сайті руху галузі "Такси Форум".

Як розповів "Дождю" голова Міжрегіональної транспортної профспілки Роман Круглов, загалом в акції проти тарифної політики компаній-агрегаторів беруть участь близько 50 тисяч осіб, у тому числі чотири тисячі водіїв у Москві.

"До нас звернулася 21 компанія московських таксопарків, які заявили про свою підтримку вимог страйку, за оцінними даними, які надали самі компанії, у нас виходить трохи менше ніж чотири тисячі осіб у Москві. Крім Москви є й інші міста та регіони, з ними виходить близько 50 тисяч людей", - сказав Круглов.

Голова транспортної профспілки пояснив, що у Москві таксисти незадоволені тарифною політикою трьох великих онлайн-агрегаторів - "Яндекс.Таксі", GetTaxi і Uber.

"У регіонах працює група мережевих компаній-агрегаторів, це "Максим", "Везе" і "Сатурн", які викликають невдоволення регіональних таксистів", - додав Круглов.

Половина росіян урізала витрати на продукти, - опитування

Організатори акції оголосили, що страйк буде "попереджувально "тихим". Водіїв закликають провести час "із родиною, а не на лінії". У тому разі, якщо конфлікт між таксистами та перевізниками, які працюють з мобільними додатками, не буде залагоджено, то протестувальники можуть влаштувати більш тривалі акції протести або зовсім відмовитися від обслуговування клієнтів.

Водії та транспортні компанії вимагають узгодження тарифів для онлайн-замовлень, обмежити відсоток відрахування власникам додатків, створити спеціальні парковки для машин-таксі і вжити заходів з підтримки таксі в Москві.

Голова профспілки пояснив причину невдоволення таксистів: за його словами, компанії-агрегатори ведуть демпінгові війни між собою, і не враховують інтереси конкретного виконавця замовлення.

Раніше голова регіонального відділення Міжрегіональної транспортної профспілки Олег Амосов розповів "Газете.Ru", що головна причина страйку - різке зниження тарифів.

"Агрегатори наприкінці минулого року суттєво знизили тарифи, при цьому багато хто ввів систему компенсацій водіям, якщо поїздка коштувала дешевше за мінімалку. Зараз цю доплату прибрали, паралельно збільшивши комісії", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram