ГоловнаСвіт

Китай планує створити міжнародну туристичну зону з КНДР і Росією

У довгостроковій перспективі до туристичної зони приєднаються Японія, Південна Корея і Монголія

Китай планує створити міжнародну туристичну зону з КНДР і Росією
Китай
Фото: EPA/UPG

Китай планує створити міжнародну туристичну зону у північно-східній прикордонній зоні з Росією і Північною Кореєю.

Про це повідомляє китайське державне інформаційне агентство "Сіньхуа", інформує Рейтер.

Цзіянг Шаоліянг, губернатор китайської північно-східної провінції Гірін (Цзілінь) заявив, що цього року провінція складе план для створення міжнародної туристичної зони у дельті річки Туманна, яка на більшій частині течії є прикордонною між Китаєм і КНДР, а в низинах - між КНДР і Росією.

Чиновники вивчають модель управління туристичною зоною, яка включатиме в себе Китай, Росію та Північну Корею, зазначає "Сіньхуа". За даними агентства, туристи зможуть відвідувати туристичну зону без віз, а торгівля у ній буде безмитною.

У довгостроковій перспективі до міжнародної туристичної зони за допомогою автомобільних доріг і залізниць, а також авіасполучення приєднаються Південна Корея, Японія і Монголія, інформує "Сіньхуа" з посиланням на заяву Чжао Сяоцзюнь, главу провінції Гірін у справах туризму.

Ініціативу про створення міжнародної туристичної зони висунув уряд міста Хуньчунь провінції Цзілінь у 2013 році, зазначає агентство.

Як зазначає Рейтер, участь у створенні туристичної зони є потенційно вигідною для злиденної Північній Кореї у короткостроковій перспективі, і дозволить Пхеньяну уникнути реструктуризації неефективних промислових підприємств. Багато нинішніх проектів КНДР націлені на китайських туристів, для яких Північна Корея є недорогим туристичним напрямком. Хоча багато китайців вважають за краще поїхати не в КНДР, а в Париж, Лондон чи Нью-Йорк, деякі відвідують Північну Корею з ностальгічних мотивів, щоб згадати про те, як їхня власна країна відкрилася для зовнішнього світу у 1980 році, зазначає агентство.

Китай є найважливішим дипломатичним та економічним союзником Північної Кореї, незважаючи на те, що відносини між країнами дещо погіршилися через проведені Пхеньяном ядерні випробовування і кілька збройних конфліктів на китайсько-північнокорейському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram